Læsø Garnspinderi

Læsø Garnspinderi

Fantastiske uldplaider og strik fra Læsø Garnspinderi, som er skabt med respekt for naturen og råulden.     Peder anfaler Læsø Garnspinderi... Læsø Garnspinderi har en stolt...
Læs mere om Læsø Garnspinderi

Mere om Læsø Garnspinderi

Fantastiske uldplaider og strik fra Læsø Garnspinderi, som er skabt med respekt for naturen og råulden.  

 

Peder anfaler Læsø Garnspinderi...

Læsø Garnspinderi har en stolt tradition for at skabe strik af den bedste kvalitet. Garnspinderiets nuværende ejer, Heidi, er en sand ildsjæl, som har en vision om at løfte deres kollektion til nye højder. 

 

Lidt om Læsø Garnspinderi…
Læsø Garnspinderi blev grundlagt i 1894, og flyttede i 1904 til garnspinderiets nuværende adresse. Læsøs garner produceres udelukkende af råuld, hvor de kender dets oprindelse. Hovedparten af den grå uld stammer fra den svenske fårerace, Gotlænderfåret. Disse får har en særlig glansfuld, bølget uld, der har fine og tynde fibre i naturlige grå farver. Den hvide uld kommer fra ubleget lammeuld fra New Zealand.

 

Gode råvare & bæredygtighed…
De spindeolier og tilsætningsstoffer, som Læsø Garnspinderi anvender i deres garnfremstilling er alle biologisk nedbrydelige. De grå og hvide garner er alle ufarvede og ublegede og derfor fri for kemiske tilsætningsstoffer. De farvede garner er udelukkende lavet med godkendte farver, der er fri for tungmetaller.


Produktion af garnerne…
Råulden vaskes så støv og urenheder fjernes. Derefter tørres ulden og fibrene løsnes i wulferiet. Forarbejdningen af ulden fortsætter i karten, hvor fibrene bliver lagt parallelt og derfra kan gå videre til den egentlige spinding. Derefter bliver garnet kalibreret, lagt dobbelt (dubleret) og snoet (tvundet), hvorefter Læsø Garn® endelig er færdigt til brug i strikkeriet eller væveriet.
 

LIdt om fremstillingen af uldplaiderne...

Uldplaidererne fra Læsø Garnspinderi fås i mange farver og forskellige typer af bindinger. De væves i ca. 10%, og de vaskes derefter i varmt sæbevand, tørres og børstes så overfladen på den færdige plaid bliver blød og rar. Plaiderne her på siden måler 130 x 200 cm.